Skip to content

Vielä on kesää jäljellä

WP_20140824_002Kotimainen ratakausi päättyi tänä vuonna ennätysaikaisin, mutta kesä ei siihen suinkaan päättynyt. Osa Legends Trophyn kuljettajista matkasi Latvian pääkaupunkiin, jossa ajettiin tänä viikonloppuna Bikerniekin radalla Riga Summer Race, eli Riian kesäkisa. Legends-lähdöissä oli mukana vain kuusi kuljettajaa, mutta tiukat ja näyttävät kisat tekivät paikallisiin suuren vaikutuksen ja kiinnostus luokkaa kohtaan on Baltiassa kovaa.

Lue lisää

Halen voitti kisan ja Ahokas mestaruuden!

Legends Trophyn mestaruus ratkaistiin tänäkin vuonna vasta kauden viimeisessä lähdössä. Ennen sunnuntain kisaa tilanne oli, että Henri Tuomaalan olisi pitänyt olla maalissa voittajana tai toisena säilyttääkseen mestaruusmahdollisuutensa. Henkka oli kuitenkin viikonlopun kolmannessa kisassa viides ja pisteitä keräävistä kuljettajista kolmas. Tämä tarkoitti, että yhdeksänneksi ajanut Johan Ahokas nappasi mestaruuden nimiinsä ja Tuomaalan oli tyytyminen hopeaan.

Huikeasta mestaruusmittelöstä huolimatta viikonlopun todellinen tähti oli Aleksi Halen, joka rohmusi kaikki kolme suurinta maljaa. Kyseessä olivat ”pyttyhain” uran kolme ensimmäistä voittoa. Halenin loppukiri nosti hänet sarjan pronssille.

Lue lisää

Halenin voittoputki auki – mestaruus ratkeaa huomenna

voittajaHenri Tuomaala tai Johan Ahokas ei kumpikaan pystynyt ratkaisemaan Legends Trophyn mestaruutta itselleen vielä Kemoran kahdessa ensimmäisessä kisassa, vaan sarjan voittaja ratkeaa vasta kauden viimeisessä lähdössä huomenna. Lauantain kisoissa huomion mestaruuskamppailulta kuitenkin varasti Aleksi Halen, joka otti päivän ensimmäisessä lähdössä uransa ensimmäisen Legends-voiton. Kuparisen säryttyä seurasi jatkoa välittömästi ja ”Hämilton” voitti myös päivän toisen lähdön. Voitoillaan Halen nousi tosissaan kamppailemaan sarjan pronssista alkukauden lukuisista tekniikkamurheista huolimatta.

Lue lisää

Yllätyksiä aika-ajoissa

ollikainenKuivuvalla radalla ajetussa aika-ajossa saatiin Kemoran ensimmäiseen lähtöön aikaiseksi perin yllättävä lähtöruudukko. Mestarisuosikit Henri Tuomaala ja Johan Ahokas jäivät ruutuihin viisi ja kymmenen, ja paalupaikan otti Jukka Pekka Ollikainen ajalla 1.19,725. Kierrosaika on olosuhteet huomioiden suorastaan loistava, sillä se on lähellä eilisten kuivalla kelillä ajettujen harjoitusten kärkiaikoja.

Lue lisää

FINRace tiedottaa: Sarjamainokset valvonnassa

FINRace-sarjan Kemoran osakilpailussa katsastuksessa keskitytään erityisesti autoihin teipattavien sarjamainosten ja kuljettajien tunnisteiden, kuten kilpailunumeron ja kuljettajan nimen, sääntöjenmukaisuuden valvontaan.

Lue lisää

34 autoa viivalla kauden finaalissa

miljuunkatsojaaLegends Trophyn kauden viimeisiin kisoihin on ilmoittautunut mahtavat 34 kuljettajaa. Paikallisväriä Vetelissä edustaa Ville Lokasaari ja hieman eksoottisempaa väriä Kemoran kisoihin tuo Vitali Kalmi Latviasta. Muita mielenkiintoisia vieraita ovat aina nopeat Jesse Kari ja Pasi Hautamäki, sekä Vauhtiajoissa komean debyytin tehnyt Veli-Pekka Karttunen.

Lue lisää