Skip to content

Ahokkaan prässi ei tepsinyt Tuomaalaan

Henri Tuomaala ajoi Seinäjoen Vauhtiajojen sunnuntain kisan voittoon vaikeassa kelissä Johan Ahokkaan kovasta painostuksesta piittaamatta. Kärkikaksikon ero kahdentoista kierroksen jälkeen oli vain 0,2 sekuntia kolmanneksi tulleen Jesse Karin jäädessä voittajasta jo lähemmäs kolme sekuntia ja Marko Kilpiän vetämän pääjoukon jäädessä huomattavan marginaalin päähän. Viidenneksi ajanut Anssi Kumpula oli paras paikkakuntalainen ja seitsemänneksi sijoittunut Juha Nisula järjestävän seuran ykkönen.

Lue lisää

Finalistit selvillä

nyvallVauhtiajojen sunnuntain A-finaalin osanottajat ja lähtöpaikat on nyt selvillä, kun B-finaali saatiin ajettua kunnialla läpi haastavista olosuhteista huolimatta. Radalle kerääntyi vettä paikoin vaarallisenkin paljon, joten kilpailun johto määräsi radan viimeiseen mutkaan keltaisen lipun koko kisan ajaksi. Aamun lämmittelyissä kyseisen kurvin betoniaita keräsikin harmillisen ison määrän kalustoa, joten varovaisuus oli paikallaan. B-finaalin 14 parasta nousi voittaja Tommi Nyvallin johdolla A-finaaliin.

Lue lisää

Erkkilä palasi voittajana

erkkilaBotniaringin ja auto24ringin osakilpailut väliin jättänyt Sami Erkkilä palasi Legends Trophyyn voittajana. Viime vuonna Vauhtiajojen kummankin A-finaalin voittanut Erkkilä näytti osaavansa Kapernaumin katuradan niksit edelleen. Mikään ylivoimainen takavuosien mestari ei kuitenkaan ollut, sillä kisan parhaan kierrosajan ajanut Henri Tuomaala jäi voittajasta vain 0,128 sekuntia. Kolmanneksi ajoi Marko Kilpiä.

Lue lisää

Cederberg B-finaalin ykkönen

cedergridPaalupaikalta B-finaaliin lähtenyt Jani Vilen ei onnistunut puolustamaan paikkaansa, vaan kisassa edelle livahtivat kakkosruudusta lähtenyt Nico Cederberg ja neljäntenä startannut Mika Hurin. Kahdentoista kierroksen B-finaalissa ei päästy ajamaan kisaa ihan joka kierroksella, sillä välillä radalla käväisi turva-auto, kun matkanvarrelle jääneet autot raivattiin reitiltä. Matkaan lähteneistä 22 kuljettajasta maaliin selviytyi 17, joista 14 nousee myöhemmin tänään ajettavaan A-finaaliin.

Lue lisää

Tuomaala A-finaalin paalulle

Seinäjoen Vauhtiajot aloitettiin lauantaiaamuna vielä osittain märällä radalla, mutta pian puolipilvisellä taivaalla loimottava aurinko kuivatti Kapernaumin teollisuusalueen asvaltit ja aika-ajot päästiin ajamaan lähes ihanteellisissa olosuhteissa. Aika-ajoissa nopeimman kierrosajan kellotti ensimmäisessä ryhmässä ajanut Henri Tuomaala lukemilla yksi minuutti ja 1,783 sekuntia. Toisessa aika-ajoryhmässä nopein oli Sami Erkkilä. Lähtöruudukko muodostetaan Vauhtiajoissa siten, että kummankin ryhmän kahdeksan nopeinta pääsee suoraan A-finaaliin ja loput aloittavat kisailut B-finaalista.

Lue lisää

Legends autot valloittavat Seinäjoen katukuvaa jo perjantaina

IMG_0269Viikonloppuna starttaillaan Legends Trophy -kauden ehkä legendaarisin kilpailu Seinäjoen Kapernaumin teollisuusalueen haastavalla katuradalla. Vauhtiajot alkavat Legendsien osalta poikkeuksellisesti vasta lauantaina, mutta myös perjantaina riittää Legends-aiheista nähtävää kaupungin kaduilla; kahvila Pikku-Paussin ja Rosson edustalla kävelykadulla (Koulukatu 18) on koko perjantaipäivän esillä viisi Legends-kilpuria.

Lue lisää