Skip to content

Hellettä betonirännissä

Viikonlopun Vauhtiajoihin Seinäjoelle on luvassa tulista katuratakisailua ja lähes yhtä kuumaa ilmaa. Kapernaumin katujen varteen saapuvat katsojat pääsevät nauttimaan 41 auton Legends Trophy -kisoista hellesäässä. Tällä hetkellä lauantaille luvataan 28° lämpötilaa ja sunnuntaille vain asteen viileämpää.

Seinäjoella ajetaan vain kaksi Trophyyn laskettavaa kilpailua, mutta koska 41 autoa on liikaa lyhyelle ja haastavalle katuradalle, nähdään Legendsit radalla neljästi. Aika-ajojen nopeimmat pääsevät suoraan A-finaaliin ja loput aloittavat kummankin päivän B-finaalista. Tarkempi selostus kisaformaatista julkaistaan tällä sivustolla tuonnempana.

Lue lisää

Alastaroa Tuubin täydeltä

107median kisakooste Legends Trophyn Alastaro Circuitilta on julkaistu LCF:n netti-TV:ssä. Kaikki kolme kisaa sisältävän 50-minuuttisen koostelähetyksen lisäksi tarjolla on mahdollisuus seurata sunnuntain lähdön tapahtumat Anssi Kumpulan silmin. Kolmella incar-kameralla toteutetusta videosta välittyy upealla tavalla Legends-kisan haastavuus ja viehätys.

Lue lisää

Vauhtiajo-infoa kilpailijoille

Jarrujen jäähdytys

Seinäjoen Vauhtiajoihin Legendseihin on turvallisuussyistä sallittua asentaa etujarrusatuloiden jäähdytys. Ilma tulee ohjata puskurista yksimittaisella enintään 10cm halkaisijaltaan olevilla putkilla. Jäähdytysputkia saa olla yksi per puoli ja ne saavat johtaa vain jarrulle. Jarrujen jäähdytys on sallittu vain Vauhtiajoissa. Järjestelmä ei ole pakollinen.

Kisan seuraaminen varikolla

Vauhtiajot kuvataan neljällä kameralla rata-alueella oleville neljälle screenille. Kuvan siirto toteutetaan tv-lähetyksenä. Mikäli tiimit haluavat seurata tätä lähetystä varikkopilttuissa, ottakaa tv, antenniverkon digiboksi ja antenni mukaan!

 

Käykää myös lukemassa kilpailijainfo, säännöt ja muut lisätiedot FINRacen sivuilta.

Jälleen uusi voittaja

IMG_6959Legends Trophyssa saatiin jälleen uusi voittaja, kun aikaisemminkin muutamaan otteeseen palkintopallilla vieraillut Pekka Seppänen otti ensimmäisen täysosumansa. Sunnuntain kisa oli puhtaasti kahden kauppa, sillä Seppänen ja toiseksi ajanut Johan Ahokas jättivät pääjoukkoon selvän hajuraon. Mitenkään ylivoimaista vauhtia he eivät kuitenkaan pitäneet, sillä kisan nopeimman kierroksen ajoi viidenneksi sijoittunut Anssi Kumpula.

Lue lisää

Ennätykset uusiksi

cederbergAlastaron moottoriradalla murskattiin Legendsien kierrosennätys lauantain kummassakin lähdössä. Hienon ja kovavauhtisen kisapäivän kruunasi Nico Cederbergin ensimmäinen osakilpailuvoitto. Vaikka Legends Trophyn kisat ovat yleensä erittäin tasaisia ja kärkiryhmässä ajaa useita eri kuljettajia, ei täysin uusia voittajia saada usein.

Lue lisää

Vapaat harjoitukset käynnissä Alastaron mottoriradalla

Perjantai-aamu käynnistyi Alastaron moottoriradalla vapaiden harjoitusten merkeissä. Kello kymmeneltä Legendsit hyökkäsivät ensimmäisenä luokkana radalle ja 18 minuutin vedon nopein oli Pekka Seppänen ajalla 1.26,595. Ihan kaikki eivät olleet vielä aamusta hereillä – tai paikalla – sillä radalla kävi 31 ilmoittautuneesta vain 16.

Tänään Virttaalla ajetaan ainoastaan harjoituksia ja Legendseillä on jäljellä vielä neljä sessiota. Ne alkavat alustavan aikataulun mukaan n. kello 12, 14, 16 ja 18. Aikojen kehittymistä voi seurata reaaliajassa.