Skip to content

Erkkilä omaa luokkaansa

Sami Erkkilä oli Seinäjoen Vauhtiajoissa pitelemätön. Lauantaina korkeimmalla pallilla kuohujuomaa roiskinut lentäjä karkasi sunnuntainkin A-finaalissa muilta. Vaikka Anssi Kumpula saikin Erkkilän kiinni aivan kisan lopussa, vaikutti tilanne olevan koko ajan voittajan hallinnassa.

Lue lisää

Sunnuntain B-finaali ajettu

junaVauhtiajojen sunnuntain kisaurakka aloitettiin lauantain tapaan B-finaalilla, josta viisitoista parasta pääsi mukaan A-finaaliin. Kakkosruudusta kisaan lähtenyt Juha Laukkanen piti letkan komennossaan koko matkan ajan. Kun paalupaikalta lähtenyt Petri Ylinen sai mustan lipun, nousi Laukkasen ykköshaastajiksi Mikko Kinnunen ja Markku Yliaho. Kärkikolmikko eteni kuin yhtenä autona, mutta lopputuloksissa keskimmäinen kaveri oli kuitenkin vasta kuudes; Kinnunen sai viisi sekuntia aikasakkoa shikaanin keilaan osumisesta.

Lue lisää

Vauhtiajojen ensimmäinen päivä tasoitti sarjakärjen

erkkilae-paaluSeinäjoen Vauhtiajojen ensimmäisen päivän voittajaksi kruunattiin Sami Erkkilä, joka paranteli asemiaan sarjataulukossa. Samalla myös sarjan terävin kärki tiivistyi, kun toiseksi ajanut Johan Ahokas nousi tasapisteisiin sarjaa johtavan Henri Tuomaalan kanssa. Kolmanneksi A-finaalissa ajoi Seinäjoen oma poika Anssi Kumpula. Neljästi tällä kaudella voittanut Tuomaala oli tänään neljäs ja Aleksi ”Hämilton” Halen viides.

Lue lisää

A-finaalin lähtöjärjestys selvillä

Lauantain A-finaalin lähtöruudut ovat nyt kokonaisuudessaan selvillä, kun B-finaalin tulokset julkaistiin. Beessä voittoon ajanut Markku Ylitalo ja neljätoista muuta onnellista pääsee lähtemään päivän pääkisaan ruuduista 15–30. Katso koko ruudukko.

Erkkilä Vauhtiajojen paalulle

a-aSeinäjoen aika-ajot vietiin läpi paahtavassa auringon paisteessa. Helteellä nopein oli ensimmäisessä aika-ajoryhmässä ajanut Sami Erkkilä. Jälkimmäisessä ryhmässä mentiin aavistuksen hitaampaa, joten sen nopeimman kierroksen kellottanut Johan Ahokas lähtee ruudusta kaksi. Lähtöruudukko määräytyy Legends Trophyn sarjasääntöjen mukaan siten, että nopeampi porukka ottaa parittomat lähtöruudut, ja hitaampi puolestaan parilliset.

Lue lisää

Näin Vauhtiajoissa ajetaan

Viikonlopun Legends Trophy -kilpailu Seinäjoen katuradalla vaatii tiettyjä erikoisjärjestelyjä, sillä 41 ilmoittautunutta kuljettajaa ylittää reippaasti radan suurimman sallitun automäärän. Kuljettajien jakaminen aika-ajoryhmiin ja A- ja B-finaaleihin sisältää omat pikkuerikoisuutensa, mutta on loppupeleissä varsin suoraviivaista touhua.

Lue lisää