Skip to content

Alastarolla 40 autoa viivalla

Tänä viikonloppuna Alastaron moottoriradalla ajettavaan Legends Trophyn neljänteen osakilpailuun ilmoittautui 40 kuljettajaa. Trophyn vakiokasvojen lisäksi kisoissa on mielenkiintoisia vieraita idästä. Koko sarjan ajavan Viktor Vorobjevin lisäksi Virttaankankaalle saapuu kuusi muutakin pietarilaista.

Lue lisää

Tuomaala ja Karttunen Pärnun tähdet

Legends Trohpyn kolmas kisaviikonloppu ajettiin Virossa aivan Pärnun keskustan tuntumassa, joskin naapurikunta Audrun puolella, sijaitsevalla auto24ringillä. Kisoissa oli varsin kansainvälinen meno, sillä 44 Legendsin ruudukossa oli Suomalaisten lisäksi mukana kuljettajia Latviasta, Georgiasta, Venäjältä ja jopa yksi Gibraltarilla vaikuttava ruotsalainen. Kisoissa ajettiin kolme lähtöä, joista kaksi ensimmäistä laskettiin sekä Legends Trophyyn että Pohjois-Euroopan alueen (NEZ) mestaruussarjaan, ja kolmas vain NEZ-sarjaan. Henri Tuomaala voitti kisoista ensimmäisen ja Veli-Pekka Karttunen kaksi muuta.

Lue lisää

NEZ-kausi alkaa Pärnussa

Legends Trophyn kauden kolmas osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Pärnussa. Samalla pyörähtää käyntiin FIA:n Pohjois-Euroopan alueen (North European Zone, NEZ) mestaruussarja. Pärnun kisojen ohjelma on varsin erilainen kuin Suomessa on totuttu. Kisat ajetaan perjantaina ja lauantaina ja aika-ajot jo torstaina. Tänään keskiviikkona päästään jo testaamaan ja harjoituspäivän tuloksia pääsee seuraamaan tästä. Kisapäiville on luvassa viime vuoden tapaan myös suora netti-TV-lähetys.

Lue lisää

Tuomaalalle hattutemppu

Henri Tuomaala hallitsi suvereenisti Kemoran tapahtumia ja voitti kummankin sunnuntain lähdön. Kun alla oli jo yksi voitto lauantailta, ei Henkka nimiinsä viikonlopun kaikki kolme kisaa. Täyden pistepotin napannut mestari siirtyi myös Trophyssa selvään johtoon, kun Botniaringin tuplavoittaja Johan Ahokas kärsi koko viikonlopun teknisistä vioista ja jäi kauas kärjestä.

Lue lisää

Ennätykset uusiksi

Legends Trophyn kauden toinen kisaviikonloppu aloitettiin murskaamalla rataennätys oikein porukalla. Vielä aika-ajot ajettiin koleassa ja pilvisessä säässä, mutta kisaan mennessä aurinko lämmitti asvalttia pilvettömältä taivaalta loimottaen. Ilma pysyi kuitenkin viileänä, joten koneet laukkasivat hienosti; niin hienosti, että peräti neljä kuljettajaa alitti Kemoran rataennätyksen.

Lue lisää

30 kuskia Kemoraan

Legends Trophy tarkastaa Salomon-myrskyn jälkeisen Kemoran nopeuden tänä viikonloppuna 30 kuljettajan voimin. Kauden avaus ajettiin Botniaringillä sateisessa säässä ja kostealta näyttää myös jatko. Veteliin on lupailtu lauantaiksi kevyttä sadetta, joten viikonlopun ensimmäinen startti saatetaan lipsutella märällä radalla. Seuraavaksi päiväksi on luvassa hieman lämpimämpää ja reilusti aurinkoisempaa säätä, mikä sopii mainiosti, sillä sunnuntain ohjelmassa on kaksi kilpailua. Kemoralla ajetaan siis yhteensä kolme lähtöä.